Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Phineas és Ferb

Phineas és Ferb gyerekek, akik az egész nyári szünet alatt, játszanak, építenek.

Phineas Flynn

 Egy okos és kreatív 9 éves kisfiú, aki szeretne minden nyári napot hasznosan eltölteni, és mindennap valami klassz dolgot csinálni. Ő kitalálja és megtervezi az aznapi "feladatukat", Ferb pedig megépíti. Nagyon sokat beszél, ami ellensúlyozza Ferb szótlanságát, mondhatni, hogy mostohatestvére helyett is beszél. Ezért hajlamos arra, hogy nem hagy másokat szóhoz jutni, vagy nem figyel arra, amit neki mondanak. Jó hangja van és sok hangszeren tud játszani. Minden családtagjával jóban van, Candace-nek szeret segíteni, vagy a kedvére tenni, bár a lány nem mindig értékeli. Az édesapjáról nem tudunk meg semmit. Minden rész elején megkérdezi, hogy "Hé, hol van Kerry?", azt persze nem gondolja, hogy titokban titkosügynök. Ha a felnőttek megkérdezik tőle, hogy nem túl fiatal ahhoz, amit éppen épít/tervez mindig ezt válaszolja: "De, igen, az(ok) vagyok/vagyunk." Az egyik barátja, Isabella szerelmes belé, de Phineas ezt nem veszi észre; a lány gyakran segít neki.

 

Kinézete: piros hajú, háromszög alakú feje van, nagy kék szeme,piros-fehér csíkos pólót és kék nadrágot visel, általában oldalról mutatják.

 

Ferb Fletcher 

Phineas mostohatestvére (valószínűleg egyidősek), nagyon intelligens, de szűkszavú fiú. Szűkszavúságát Phineas bőbeszédűsége ellensúlyozza. Olyan is előfordul, hogy beszélne, de Phineas félbeszakítja, vagy nem figyel rá. Egy részben csak 1-2 mondata van (a rész végén). Az apjával Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Phineas úgy jellemzi az első részben, hogy "Ferb inkább a tettek embere". Bármit meg tud építeni, bármit meg tud javítani, el tudja változtatni a hangját és sok hangszeren tud játszani, akárcsak Phineas. Akármilyen lehetetlen ötlete támad Phineas-nak, Ferb megépíti. Az egyik részben kiderül, hogy tetszik neki Vanessa Doofenshmirtz, az őrült tudós lánya. Az édesanyjáról nem tudunk meg semmit.

Kinézete: zöld hajú, feje hosszúkás, egyik szeme nagyobb, mint a másik, arca gyakran kifejezéstelen; fehér inget és hosszú lila nadrágot visel, amelyben lábai aránytalanul rövidnek látszanak (pedig igazából hosszúak)

 

Candace Flynn

Phineas nővére és Ferb mostohanővére, 15 éves. Két célja van: lebuktatni Phineas-t és Ferb-öt az anyjuk előtt, valamint "meghódítani"Jeremy-t. Ha Jeremy a közelben van, mindig zavarba jön, de próbálja leplezni (általában sikertelenül). Szereti a két öccsét, de néha az idegeire mennek. Egész nap mondogatja az anyjának, hogy mit csinálnak a testvérei, de ő nem hisz neki. Próbálkozásai, hogy lebuktassa őket, mindig kudarcba fulladnak. Jól tud énekelni (ha kijön az allergiája, akkor férfi hangja lesz) és tud játszani a B betűvel kezdődő hangszereken. Sokszor telefonál a barátnőivel (leggyakrabban Stacy Hirano-val). Fél Jeremy kishúgától, Suzy-tól, mert a kislány keresztbe tesz minden lánynak, aki szemet vet Jeremyre.

Kinézet: hosszú nyakú, hosszú vörös haja van, piros felsőt és fehér szoknyát visel

 

  Kacsacsőrű Kerry

Kerry egy azúrkék színű kacsacsőrű emlős, a Flynn-Fletcher család háziállata. Valójában egy titkosügynök, aki azt a feladatot kapta, hogy"buta háziállatnak álcázza magát", és amint lehetőséget lát, menjen a főhadiszállásra és várja az utasításokat (ilyenkor barna kalapot hord és két lábon jár).Ennek ellenére több részben is látszik, hogy szereti gazdáit. Nagyon intelligens, de beszélni nem tud (csak morogni). A leggyakrabban Dr. Doofenshmirtz-et az őrült tudóst kell megakadályoznia őrült tervében. Nehezen bár, de mindig sikerül neki (a bevetés elején mindig fogságba esik). A végén mindig ő győz, és ezzel segít Phineas-éknak is eltüntetni az aznapi találmányukat (nem szándékosan, hanem véletlenül). A család nem tud Kerry munkájáról. Phineas és Ferb egyszer véletlenül bejutnak a főhadiszállásra, de Phineas azt hiszi, hogy Ferb építette (Ferb pedig hiába mondja, hogy nem ő volt, Phineas meg se hallja); így Kerryék nem buknak le.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

holbokkata

(kata, 2011.12.01 20:50)

szerintem jo a

Re: holbokkata

(Közöd, 2011.12.06 15:59)

Helló kata! Köszi hogy dícséred az oldalt viszont a két másik embert jelenteni fogom a honlap őrségnél és e-oldalas weblapokra nem mehettek majd fel hacsak bocsánatot nem kértek!

df

(pikoze sándor, 2011.12.05 18:09)

dfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdffffffffffffffffffffffffffffffdddddddddddddddddddddddddddddddddfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffdddddddddddddddddddddddddddddddddd

szarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(lovasi helga, 2011.12.05 18:07)

szarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!